ПОК "Доверие" АД English
Начало Новини Контакти Въпроси и отговори Документи
24/04/2017
ПОК „Доверие“ ще участва в третото издание на инициативата „Ден без асансьори“
18/01/2017
От началото на 2017 г. влизат в сила нови, по-ниски такси за осигурените в УПФ и ППФ „Доверие“ лица
01/03/2017
Хора, прехвърлили пари от УПФ към Сребърния фонд, са изгубили пари
Коментар на Даниела Петкова за "Бизнес линия" на ТВ Европа
22/02/2017
"Таксите за потребителите на пенсионните фондове няма да се увеличават"
Press release Vienna Insurance Group
Стойност на един дял за 24.04.2017 г.: УПФ "Доверие" - 1.68055 лв.; ППФ "Доверие" - 1.70977 лв.; ДПФ "Доверие" - 1.76182 лв.
21/11/2016
ПОК „Доверие“ подкрепи петото издание на конференцията Investor FINANCE Forum - 5 BIG TRENDS
 

Ключови аспекти в стратегията за развитие на капиталовия пазар и интереса на големите институционални инвеститори обсъдиха участниците в панела Investor Day на петата годишна конференция Investor FINANCE Forum, която се проведе на 18-и ноември в София.

Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК „Доверие", бе един от панелистите на събитието, който изрази позицията на институционалните инвеститори по въпросите, свързани с развитието на капиталовите пазари и SeeLink. Според него, растежът на пазара е в пряка връзка с икономическия ръст на страната, но поради факта, че в България тази връзка не е съществувала в миналото и капиталовият пазар е все още в ранна фаза на създаването си, то може и трябва да се работи много, за да се достигне до нивото на развитите държави. Той сподели, че SeeLink е много интересен проект и несъмнено сближава региона, но не може да излекува проблемите в него.

Мирослав Маринов подчерта значението на проекта за Балканите и ревитализацията на капиталовите пазари в региона и допълни, че всички държави и борси от региона, може би с изключение на Гърция, страдат от сходни проблеми. Необходима  е промяна в нормативната уредба в държавите по повод SeeLink, за да функционира платформата пълноценно, заяви той: „SeeLink не може да заличи проблемите при корпоративното управление, непоследователните решения на институциите, валутните режими, хеджирането на валутния риск, честата смяна на регулациите в различни държави, но със сигурност може да бъде един от катализаторите за тяхното разрешаване.".

По време на дискусията беше обсъдена подробно пътната карта за развитие на капиталовия пазар в България, ден след като Съветът за развитие на капиталовия пазар одобри стратегия за неговото съживяване. ПОК „Доверие" подкрепя реализацията на Investor FINANCE Forum за втора поредна година.

 

 

 

 

Studiо ITTI
Web Based Solutions