ПОК "Доверие" АД English
Начало Новини Контакти Въпроси и отговори Документи
08/12/2017
ПОК „Доверие“ подкрепи петото издание на конкурса „Любим учител“
30/11/2017
ПОК „Доверие“ подкрепя шестото издание на престижния INVESTOR Finance Forum
06/10/2017
Очакванията на бизнеса за новите назначения в Комисията за финансов надзор
Даниела Петкова в предаването "В развитие" на Bloomberg TV България
20/09/2017
"По-високи такси за КФН са приемливи само, ако регулаторът е независим"
Даниела Петкова пред Дарик радио
Press release Vienna Insurance Group
Стойност на един дял за 12.12.2017 г.: УПФ "Доверие" - 1.75022 лв.; ППФ "Доверие" - 1.79185 лв.; ДПФ "Доверие" - 1.86003 лв.
Инвестиционен екип
ПОК ДОВЕРИЕ

Мирослав Маринов, Изпълнителен директор

Започва работа като финансов аналитик в дирекция "Финанси и счетоводство" на ПОК "Доверие" през 1999 г. Избран е за служител на Компанията сред над 200 кандидати, явили се на интервю за длъжността по време на "Дни на кариерата - 1999 г.", организирани от AISECK-България. В началото на 2000 г. е назначен за Вътрешен одитор, от месец април 2001 г. е директор на дирекция "Финанси, счетоводство и инвестиции", а от септември 2008 е Заместник главен изпълнителен директор и Главен финансов директор. В началото на 2012 г. е избран за Член на УС на ПОК "Доверие". А по-късно през същата година - и за Изпълнителен директор на Компанията. Завършва висшето си образование в УНСС със степен Магистър, специализация "Корпоративни финанси". Преди да започне работа в ПОК "Доверие" има натрупан опит като брокер недвижими имоти и Capital markets assistant manager. Притежава сертификат за Инвестиционен консултант, издаден от Комисия за финансов надзор (КФН).

 

 

Иво Захариев, Главен финансов директор

Присъединява се към екипа на ПОК „Доверие", като Главен финансов директор в средата на 2012 г. Преди това е натрупал десет годишен опит в областта на управлението на активите на пенсионните фондове в две от най-големите пенсионни компании на пазара. Завършил е бакалавърска степен по „Международни финанси и търговия" в Portsmouth University UK, магистърската си степен по „Финанси" е придобил в Стопанска Академия „Д.А. Ценов", Свищов. Има сертификат за Инвестиционен консултант от Комисията за финансов надзор.

 

Красимир Петков, Риск-мениджър

Завършва висшето си образование със степен Магистър по "Счетоводство и контрол" в УНСС. През професионалната си кариера натрупва опит в областта на счетоводството, финансовия анализ и управлението на риска, като заема управленски позиции в няколко дружества. Сертифициран Финансов риск мениджър (FRM) от GARP, Сертифициран инвестиционен консултант от КФН, Сертифициран финансов аналитик (CFA Charterholder).

 

Иван Балтов, Главен финансов анализатор

Работи в ПОК "Доверие" АД от 2005 година. Преди да се присъедини към Компанията, работи като главен експерт в Комисия за финансов надзор (КФН) и повече от 10 години като зам. гл. счетоводител и в отдел Инвестиции на друга пенсионно осигурителна компания, както и в отдел Инвестиции и застрахователни резерви на застрахователни компании. Възпитаник на УНСС. Има допълнителни квалификации по "Финансов анализ", "Управление на портфейли" и др.

 
DV ASSET MANAGEMENT
 

 Диляна Чакърова, Ръководител отдел "Управление на портфейли"

Диляна е инвестиционен консултант в Ди Ви Асет Мениджмънт и е част от екипа, отговарящ за консултирането и управлението на клиентските портфейли. Работата си в компанията започва през 2006 г. като финансова анализатор с основен фокус анализ на публични компании, регистрирани на БФБ. Диляна притежава магигстърсака степен по Финанси от Университета за Национално и Световно Стопанство, София. От 2011 г. Диляна е сертифициран финансов аналитик (CFA Charterholder). През същата година получава лиценз за инвестиционен консултант от Комисията за Финансов Надзор.

 

 

Атанас Тотков, Портфолио мениджър

Работи в Ди Ви Асет Мениджмънт от близо 10 години. Портфолио мениджър в компанията от 2008 г. През професионалната си кариера натрупва опит в областта на управлението на активи на големи институционални клиенти, специализира в анализ и сделки с инструменти на паричния пазар, държавен и корпоративен дълг. Завършва висшето си образование със степен Магистър по "Финанси и банково дело" в Софийски университет „Св. Климент Охридски". Сертифициран Инвестиционен консултант от КФН, издържал успешно Level II в Програмата на CFA Institute.

Маруся Русева, Ръководител отдел „Правен"

Работила е като юрист в Държавната комисия по ценните книжа, където е заемала последователно длъжностите главен експерт, началник сектор и началник на отдел Лицензиране и контрол на инвестиционни и управляващи дружества. Има специализация по регулация на ценните книжа в Правния факултет на Университета Джорджтаун, гр. Вашингтон, САЩ, и в Комисията по ценните книжа на САЩ. Притежава магистърска степен по европейска интеграция. От създаването на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) до април 2007 г. е неин секретар и правен съветник.


Задайте Вашия въпрос или направете коментар по интересуваща Ви тема тук

Споделете Вашите впечатления и мнение, като попълните анкетата тук.
Помогнете ни да ставаме все по-добри. Благодарим Ви!
Studiо ITTI
Web Based Solutions