16/04/2019
ПОК „Доверие“ ще участва в петото издание на инициативата „Ден без асансьори“

 

 

За пета поредна година ПОК „Доверие" се включва в европейския „Ден без асансьори" (No Elevators Day). Тази година, инициативата ще се състои на 24 април (сряда). Основната цел на „Ден без асансьори" е да фокусира общественото внимание върху важността на физическата активност и да демонстрира колко лесно можем да бъдем физически активни.

Участието в „Деня без асансьори" е доброволно, като достъпът до асансьорите в бизнес-център „Доверие" на 24-и април ще бъде осигурен.

На този ден, в различни сгради в цяла Европа, включително в България, ще бъдат затворени част от асансьорите и ескалаторите и/или хората ще бъдат призовани да не ги ползват. Организатори са Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) и българският й партньор - BG „Бъди активен".

Доказано е, че изкачването на стълби изгаря два пъти повече калории от ходенето. Изкачването на един етаж всеки ден води до загубата на до 2.7 кг. за година, а само 20 минути физическа активност на ден:

През 2018 г. масово служителите във фирмите в Бизнес-център „Доверие" подкрепиха каузата и се включиха в поредното издание на международния „Ден без асансьори". Тази инициатива, за която можете да разберете повече на http://www.bgbeactive.org/vkluchete-vasheto-uchilishte-v-den-bez-asansiori/, e част от кампанията „NowWeMOVE", промотираща физическата активност.